Kalannin uusi sähköasema parantaa toimitusvarmuutta ja turvallisuutta

Vakka-Suomen Voima on ottanut käyttöön uuden 20 kV:n sähköaseman Kalannissa. Rakennusurakka alkoi viime keväänä ja nyt uusi sähköasema on täydessä käytössä. Sähköasemalle asennettiin nykyaikaiset suojareleet ja enemmän johtolähtöjä, joiden avulla vikojen vaikutusaluetta ja keskeytysaikoja voidaan pienentää. Kalannin sähköaseman uusiminen on osa VSV:n pitkän tähtäimen suunnitelmaa, jolla parannetaan sähkön toimitusvarmuutta.

 

Lisäksi asemalle on asennettu maasulun kompensointilaitteisto, jolla pystytään ehkäisemään osa Kalannin alueen lyhyistä keskeytyksistä ja parantamaan turvallisuutta. Vanha 1970-luvulla rakennettu sähköasema purettiin tontilta.  

Sähköaseman toimitti Caverion Suomi Oy ja kaapeloinnin aseman alueella toteutti Vertek Oy. Investointien yhteisarvo on lähes miljoona euroa.

Fingrid on lisäksi suunnitellut Kalannissa oman 110 kV:n avokytkinaseman saneerausta vuodelle 2019. Kytkinaseman saneerauksen rakennustyöt on tarkoitus aloittaa ensi vuoden aikana ja se liittyy kantaverkon kehittämiseen alueella.

Lisätietoja:

Verkkojohtaja
Juho Jussila
050-3385384