Uudessakaupungissa Varsinais-Suomen edullisinta asumista

Kiinteistöliitto tekee vuosittain vertailua eri kaupunkien asumisen kustannuksista. Vertailu suoritetaan tyyppikerrostalolla, jonka asumisen kuluihin otetaan huomioon kiinteistövero, kaukolämpö, vedet, kiinteistösähkö ja jätemaksut. Vertailua on tehty vuodesta 2001 alkaen ja mukana on 59 kaupunkia ja kuntaa.

Tänä vuonna Varsinais-Suomesta mukana vertailussa oli Naantali, Raisio, Kaarina, Lieto, Turku, Salo ja Uusikaupunki. Mukana olevista kaupungeista Uudenkaupungin kustannukset olivat kaikkein alhaisimmat ja se johtui alhaisesta kaukolämmön hinnasta. Uudenkaupungin kaukolämmön hinta on vuonna 2019 17 % halvempaa kuin kalleimmissa kaupungeissa ja 13 % halvempaa kuin keskimääräinen hinta. 

Uudenkaupungin kaukolämmön hinta on ollut nykyisellä tasolla vuodesta 2016 lähtien. Hinta aiotaan pitää edullisena myös vuonna 2020. VSV-Energian tavoitteena on pitää kaukolämmön hinta kilpailukykyisenä jatkossakin.

Uudessakaupungissa kaukolämpö on lisäksi ympäristötietoisen valinta. Vuodesta 2014 VSV-Energia Oy vähentänyt CO2 –päästöjään 94% investoimalla lähes 20 M€ uusiutuvan energian tuotantoon ja investoinnit ovat antaneet mahdollisuuden myös kilpailukykyiseen hinnoitteluun. 

Lisätietoja:
Mika Salo
VSV-Energia Oy
050-5988614

Juho Järvinen
Suomen Kiinteistöliitto Oy
050-5988614